Microsoft heeft een nieuwe roadmap voor Exchange Server gepresenteerd, waarin het een abonnementsversie van de mailserversoftware aankondigt, alsmede de allerlaatste grote update voor Exchange Server 2019 die support voor Exchange 2013 verwijdert. Exchange Server Subscription Edition, zoals de abonnementsversie wordt genoemd, staat gepland voor het derde kwartaal van 2025 en hanteert hetzelfde licentiemodel als SharePoint Server Subscription Edition.

Eén van de grote veranderingen in Exchange Server Subscription Edition (SE) is dat deze versie geen Exchange 2013 ondersteunt. Deze versie wordt sinds vorig jaar niet meer door Microsoft ondersteund en Exchange Server SE werkt niet met niet-ondersteunde Exchange-versies. Dat geldt ook voor de allerlaatste grote update voor Exchange Server 2019, die later dit jaar verschijnt. Deze versie wordt aangeduid als CU15. Naast het verwijderen van support voor Exchange Server 2013 voegt deze update ondersteuning van TLS 1.3 toe.

Microsoft roept organisaties op om Exchange 2013-servers uit hun omgeving te verwijderen voordat ze Exchange 2019 CU15 of Exchange Server SE installeren. Wanneer tijdens de installatie Exchange 2013 wordt gedetecteerd stopt de installatie en verschijnt er een foutmelding. In een blogposting heeft Microsoft nu een schema geplaatst hoe er naar CU15 of Exchange Server SE kan worden geüpdatet. Exchange Server 2019 wordt tot 14 oktober 2025 met beveiligingsupdates ondersteund.

Bron: security.nl