IT Skilled Servicedesk

Onze ambitie is om je het vertrouwen te geven dat jouw IT-systeem en omgeving in goede handen zijn. Altijd en overal, waar jij of anderen binnen de organisatie ook zijn. Een groep van IT professionals die op afstand jouw IT gerelateerde vragen en problemen snel kunnen oplossen kan dan niet ontbreken. De IT Skilled Servicedesk van Cloud Solutionz weet precies hoe jouw IT-systeem en omgeving in elkaar steekt en is zo in staat uitstekende IT Support te leveren.

Een club van professionals, die altijd klaar staan om de allerbeste technische oplossingen te vinden, is voor jou dan ook altijd bereikbaar. Zo word jij altijd snel geholpen wanneer je vragen hebt of problemen ervaart!

Op afstand, maar altijd direct te bereiken

Onze professionals van de IT Skilled Servicedesk werken dan wel op afstand, maar ze zijn altijd direct te bereiken wanneer jij hen nodig hebt. Ons service team is in ons eigen opleidingscentrum opgeleid en kent onze standaard IT bouwblokken als geen ander. Omdat jouw IT omgeving al wordt beheert op basis van deze standaard bouwblokken, zijn complexe vraagstukken of vervelende problemen altijd snel opgelost! Is er een groter probleem of vraagstuk, dan zetten we dit direct door naar jouw IT beheerder en lossen we het zo snel mogelijk op.

Proactieve basis

Onze IT Skilled Servicedesk professionals worden in ons eigen opleidingscentrum opgeleid tot proactieve dienstverleners. Wij houden ervan om verder te denken dan hetgeen waar jij om vraagt. Heb je een gecompliceerd vraagstuk, dan is het voor ons vaak vrij simpel om hier antwoord op te geven. Wij denken graag door over eventuele vervolgvragen en geven dit op voorhand al met je mee! Zo bespaar je tijd en leer je zelf ook steeds meer over jouw IT omgeving.

Ook problemen worden proactief opgelost. Doordat we werken met standaard bouwblokken, weten we goed welke oorzaken, oplossingen en gevolgen er kunnen spelen. We kunnen daarom vrij goed inschatten welke gevolgen er kunnen optreden wanneer we het huidige probleem oplossen. Eventuele negatieve gevolgen worden zo voorkomen!

Bewezen resultaat

Bij Cloud Solutionz bouwen en beheren we IT omgevingen door gebruik te maken van effectieve standaard bouwblokken waar we al jarenlang bewezen resultaat mee boeken. Zo houden we het voor iedereen overzichtelijk en gemakkelijk. Het IT support team weet daardoor direct hoe jouw omgeving in elkaar zit en kan hierdoor uitstekend en snel handelen.

Houdt ook jouw medewerkers tevreden

Lang niet iedereen vindt IT even leuk en belangrijk als wij dat doen. Zo vast ook een aantal werknemers binnen jouw organisatie. Onze Skilled Servicedesk is dan ook bereikbaar voor eenieder die verbonden is met het IT netwerk binnen jouw organisatie. Hebben medewerkers IT gerelateerde vragen waar jij eigenlijk geen tijd voor hebt? Dan kunnen zij snel en gemakkelijk terecht bij één van onze servicedesk professionals.

Stomme vragen bestaan niet en dus hoeft er niet getwijfeld te worden of een vraag niet zelf opgelost kan worden. Want voor iedereen binnen de organisatie zal gelden dat wij een vraag- of probleemstuk sneller weten op te lossen.

Zo bespaar jij tijd en moeite en hoeft niemand binnen de organisatie zich te ergeren aan IT vraagstukken of problemen. 

Wat kost het gebruik van IT Skilled Servicedesk?

Zonder specifieke informatie kunnen we hierop geen antwoord geven. Ondersteuning van onze IT Skilled Servicedesk brengt maandelijkse kosten met zich mee. Hoeveel dit exact zal gaan kosten is afhankelijk van hoe jouw IT omgeving eruit ziet, hoeveel medewerkers hier gebruik van maken en de complexiteit van de IT systemen. Wel kunnen we aan de hand van een oriëntatiegesprek al een hele goede schatting geven van de verwachte kosten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Hoe ziet jullie werkwijze eruit?

We starten altijd met een kennismakings- of oriëntatiegesprek. Zo kunnen we samen bekijken waar jullie nou echt behoefte aan hebben en wat jullie het beste zal helpen jullie primaire bedrijfsvoering zo goed mogelijk te ondersteunen. Gezamenlijk komen we tot een plan en stemmen we een doorlooptijd af. Samen met jouw dedicated projectleider, doorloop je de transitiefase op een zo efficiënt mogelijke manier zodat jullie ook hier tijd en kosten kunnen besparen. Transitie voltooid? Dan nemen wij het volledige beheer over en hebben jullie rechtstreeks contact met jullie vaste Service Level Manager.

Wat is IT Skilled Servicedesk?

IT Support wordt geleverd door onze Skilled Servicedesk. Dit is een team van gedreven IT professionals die dagelijks klaar staan voor klanten met IT-gerelateerde vragen of problemen. Ons team werkt op afstand, maar kan direct meekijken in de IT omgeving van de klant en zo snel vragen beantwoorden en/of problemen oplossen.

Krijg ik een vast aanspreekpunt?

Je krijgt altijd een vaste Service Level Manager wanneer je jouw IT omgeving door ons laat beheren. Je kan jouw Service Level Manager dan vragen stellen omtrent de dienstverlening. De medewerkers van de servicedesk staan je te woord over probleem- en vraagstukken.

Waarom Cloud Solutionz ?

We gaan als Cloud Solutionz bedrijven helpen naar de cloud. Met als doel om kosten-efficiënter te gaan werken, maar vooral ook veiliger en flexibeler.