IT Migratie

Het IT migratie traject is een belangrijk onderdeel wanneer een organisatie haar IT omgeving wilt vernieuwen en uitbesteden. Wanneer Cloud Solutionz jouw IT infrastructuur efficiënter gaat inrichten en beheren, moet de ‘’oude’’ infrastructuur gemigreerd worden naar de nieuwe situatie. Het is belangrijk dat een IT migratie spoedig en zonder problemen verloopt. Bij Cloud Solutionz nemen we dit gehele proces uit handen zodat er binnen jouw organisatie vrijwel geen hinder ervaren wordt!

Overstappen op een efficiëntere IT omgeving, daar komt meer bij kijken

IT migratie is niet alleen het overstappen op een efficiëntere en nieuwere IT omgeving, in ieder geval niet bij Cloud Solutionz. Bij Cloud Solutionz weten we dat alleen het migreren naar de nieuwe infrastructuur vaak niet voldoende is om er ook daadwerkelijk efficiënt gebruik van te kunnen maken. Uiteindelijk moet namelijk elke medewerker efficiënter kunnen werken, iedere dag weer.

Bij Cloud Solutionz stopt de IT migratie dus niet nadat de nieuwe IT omgeving naar behoren werkt. Wij vinden dat een migratie pas geslaagd is wanneer alle medewerkers comfortabel zijn met de nieuwe omgeving. We zorgen er dan ook voor dat niemand meer met vragen, problemen of onduidelijkheden zit. Zo migreren we naar een efficiëntere IT omgeving waarin iedereen binnen de organisatie dagelijks laagdrempelig en efficiënt zijn of haar werk kan uitvoeren. Wij noemen dit het adoptietraject.

Gedurende het adoptietraject wijzen we ambassadeurs binnen jullie organisatie aan die kennis en kunde omtrent de vernieuwde IT omgeving verder intern verspreiden. We besteden gedurende dit traject dan ook veel aandacht aan eventuele restpunten. Dit noemen we de nazorgfase, welke vaak enkele weken duurt. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de ambassadeurs de nodige kennis en kunde goed kunnen overdragen aan de gehele interne organisatie.

Ontstaan er in de loop der tijd toch nog onduidelijkheden over de vernieuwde manier van werken, dan staat ons IT Skilled Servicedesk dagelijks klaar om dit op te lossen!

Een proactieve basis

Ook voor IT migratie geldt, wij werken altijd op een proactieve basis. Wij weten namelijk als één van de beste wat er komt kijken bij het overstappen op een vernieuwde IT infrastructuur. We kunnen daardoor al een aantal stappen vooruitdenken. Zo weten we maar al te goed dat een vernieuwde IT omgeving waarmee efficiënter gewerkt kan worden, niet efficiënter werkt als medewerkers belangrijke aspecten niet goed door hebben. Hier spelen we voor het ontstaan van vragen en/of problemen al op in, door iedere medewerker kennis te laten maken met belangrijke functies en aspecten van de nieuwe omgeving.

We denken ook altijd, alvorens we daadwerkelijk starten met migreren, goed na over eventuele complicaties. Zo kunnen we direct een oplossing bedenken zodat mogelijke problemen niet ervaren hoeven te worden.

Bewezen resultaat

Ondanks dat de IT markt zich razendsnel ontwikkelt, migreer je een IT omgeving, of onderdelen van de omgeving, liever niet elk jaar weer opnieuw. Dit brengt onduidelijkheid met zich mee voor het personeel dat hier dagelijks gebruik van moet maken.

Bij Cloud Solutionz creëren en migreren we een voor de organisatie zo efficiënt mogelijke IT omgeving. Dit doen we door gebruik te maken van effectieve standaard bouwblokken waar we al jarenlang bewezen resultaat mee boeken. Zo houden we het voor iedereen overzichtelijk en gemakkelijk.

Transparant in wat we doen!

IT klinkt voor veel mensen al lastig genoeg. We houden er dan ook niet van om ons werk op een ingewikkelde manier te definiëren. In plaats daarvan maken we hetgeen dat we doen zo transparant mogelijk. Zo weten we beide waar we aan toe zijn en dat werkt een stuk fijner.

Zo weet je goed wat er staat te gebeuren, en misschien belangrijker nog, waarom dit staat te gebeuren. Zo zijn de kosten een stuk duidelijker en weet je precies waar je aan toe bent.

IT migratie in 4 stappen

Zodra we een efficiënte en veilige IT omgeving voor jouw organisatie hebben ontwikkeld, moeten we de oude omgeving overzetten tot de nieuwe situatie. We doen dit aan de hand van 4 stappen.

 

Inventariseren

Samen met de IT afdeling van jouw organisatie inventariseren we wat er gemigreerd moet worden naar de nieuwe werkomgeving. Zo weten we wat en wanneer we moeten overzetten.

Uitschrijven

Nu duidelijk is wat we gaan migreren, kunnen we een plan uitschrijven. In dit plan beschrijven we hoe, wat, waar en wanneer we (delen van) de oude IT omgeving kunnen migreren. Daarbij hoort ook een tijdsplan zodat duidelijk wordt hoe lang de IT migratie gaat duren. Het uitschrijven van een plan is van wezenlijk belang om de nieuwe omgeving goed beheersbaar te houden. Dit kunnen we uitstekend toetsen op basis van een uitgeschreven plan.

Migreren

Wanneer de vragen ‘’hoe’’, ‘’wat’’, ‘’waar’’ en ‘’wanneer’’ beantwoord zijn, kunnen we de IT migratie daadwerkelijk doorvoeren. Een team van professionals zal ervoor zorgen dat het uitgeschreven plan soepel kan worden uitgevoerd.

Adoptie

Een vernieuwde IT omgeving kan dan wel een stuk efficiënter zijn, maar de ‘’gebruikers’’ van de systemen moeten er ook efficiënter mee kunnen werken. Wij vinden ‘’adoptie’’ één van de belangrijkste onderdelen van het IT migratie proces. Het werken in een nieuwe IT omgeving in de cloud met nieuwe applicaties is voor veel mensen nog vrij nieuw en vergt op sommige vlakken een andere manier van werken. Voor ons is het van groot belang dat iedere gebruiker zijn of haar werk zo efficiënt en laagdrempelig mogelijk kan uitvoeren, iedere dag weer.

Hoe ziet jullie werkwijze eruit?

We starten altijd met een kennismakings- of oriëntatiegesprek. Zo kunnen we samen bekijken waar jullie nou echt behoefte aan hebben en wat jullie het beste zal helpen jullie primaire bedrijfsvoering zo goed mogelijke te ondersteunen. Gezamenlijk komen we tot een plan en stemmen we een doorlooptijd af. Samen met jouw dedicated projectleider doorloop je de transitiefase op een zo efficiënt mogelijk manier zodat jullie ook hier tijd en kosten kunnen besparen. Transitie voltooid? Dan nemen wij het volledige beheer over en hebben jullie rechtstreeks contact met onze vaste Service Level Manager .