Microsoft Azure Cloud

Veilig, betrouwbaar & uitgebreid

Microsoft Azure, wat eerder bekend stond als Windows Azure, is het cloud computing platform van Microsoft. Gebruikers van het Microsoft Azure cloud platform kunnen gebruik maken van meer dan 200 handige applicaties, servers en databases. Daarnaast kunnen er ook zelf applicaties in Azure ontwikkeld of geschaald worden. Kortom, met Microsoft Azure haal je een veilig en schaalbare cloud omgeving in huis.

Cloud Solutionz kan jouw organisatie helpen om de gewenste IT infrastructuur in de Microsoft Azure cloud te migreren. Vervolgens beheren we de gehele infrastructuur zodat jouw organisatie dagelijks op een laagdrempelige manier kan werken aan de primaire werkzaamheden. We doen dit op proactieve basis aan de hand van onze standaard bouwblokken. Hierdoor weten we niet alleen zeker dat we bewezen resultaat behalen, maar ook dat we een efficiënte en veilige werkwijze hanteren.

Snelheid

Als we het hebben over snelheid in de cloud, denk je vast aan zaken als: ping snelheden, download/upload snelheid, lags, etc. Dit is bij Microsoft Azure allemaal prima op orde, maar waar Azure er echt bovenuit springt, is het volgende:

  • Hoe snel teams nieuwe applicaties kunnen maken, testen en implementeren.
  • Hoe snel bestaande capaciteit opgeschaald kan worden door abonnementen te upgraden en/of nieuwe functies toe te voegen.
  • Hoe snel gegevens hersteld kunnen worden via back-ups, externe opslagcentra of virtuele machines.
  • Hoe snel AI en machine learning (ML) te gebruiken is om grote hoeveelheden gegevens te verwerken en analyseren om vervolgens onderbouwde aanbevelingen uit die gegevens te halen.

Waarom Microsoft Azure Cloud?

Het Microsoft Azure cloud computing platform staat niet alleen bekend om de veiligheid en schaalbaarheid van het platform, het heeft veel meer belangrijke voordelen voor bedrijven van ieder formaat. Het is niet voor niets dat 95% van de bedrijven met de hoogste jaaromzet kiezen voor Microsoft Azure.

Flexibiliteit

Misschien wel het belangrijkste voordeel van het gebruik van Azure is de manier waarop het platform op en af te schalen is. Slechts in een aantal simpele stappen kunnen serviceniveaus geüpgraded worden. Deze hogere serviceniveaus kunnen vervolgens weer snel verlaagd worden wanneer de extra opslagruimte, gebruikers of ondersteuning niet langer nodig is.

Beveiliging

Microsoft investeert elk jaar meer dan 1 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van beveiliging. Zo belooft Microsoft meerlaagse beveiliging. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om de kracht van externe fysieke datacenters te gebruiken, zonder vertrouwelijke gegevens in gevaar te brengen.

Bovendien werkt Azure proactief door middel van tijdige meldingen te versturen wanneer er gebruikersactie nodig is om te upgraden of nieuwe beveiligingen in te schakelen.

Veel gestelde vragen over Microsoft Azure

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een cloud computing platform waar bedrijven hun IT omgeving op kunnen beheren. Het Azure platform biedt vier verschillende vormen van cloud computing:

  1. Infrastructure as a service (IaaS)
  2. Platform as a service (PaaS)
  3. Software as a service (SaaS)
  4. Serverless

Wat kost Microsoft Azure

De kosten van Microsoft Azure zijn hier te vinden. Omdat Azure snel en gemakkelijk schaalbaar is, kunnen er heel wat kosten bespaard worden door de omgeving constant, waar mogelijk, op- en af te schalen. 

Kiezen voor Microsoft Azure cloud?

Wanneer je kiest voor Microsoft Azure, kan het zijn dat er heel wat moet veranderen binnen de organisatie. Zo moeten dagelijkse werkzaamheden anders worden uitgevoerd, kunnen er nieuwe vragen en/of problemen ontstaat op IT gebied en brengt het nieuwe kosten met zich mee.

Bij Cloud Solutionz helpen we organisaties om dit proces zo gemakkelijk en rendabel mogelijk op te pakken. Heb je als organisatie de kennis en capaciteit niet in huis om het gehele migratie-, beheer- en monitoringsproces op te pakken? Vergeet dan het aanstellen van een nieuwe IT team. Bij Cloud Solutionz bieden we kostenefficiëntere oplossingen, waardoor je veel goedkoper en gemakkelijker gebruik kunt maken van de voordelen van Microsoft Azure.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs. Dan bekijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen!