OpenAI heeft een verbeterde versie van ChatGPT gepresenteerd. De nieuwe versie van de AI-chatbot kan naast tekst nu ook spraak en beeld begrijpen. Daardoor kun je volgens de ontwikkelaar binnenkort een vloeiend en natuurgetrouw gesprek voeren met de chatbot.

De update van de populaire chatbot wordt de komende weken uitgerold. Zodra de nieuwe versie beschikbaar is, kunnen gebruikers een mondelinge vraag stellen die ChatGPT binnen milliseconden zal beantwoorden.

Het was al mogelijk om met ChatGPT te praten, maar daarbij was er een vertraging. De nieuwe versie zorgt ervoor dat de gesprekken vloeiender verlopen.

“Het voelt als AI uit de films”, schrijft topman Sam Altman op de OpenAI-website. “Praten met een computer heeft nooit echt natuurlijk gevoeld voor mij, maar nu wel.”

Tijdens een demonstratie beschreef de nieuwe versie van de chatbot de omgeving van de vraagsteller: “Hm, op basis van wat ik kan zien, lijkt het erop dat je in een soort opname- of productieopstelling met lichten en statieven staat. Misschien ben je je aan het klaarmaken om een video op te nemen of een aankondiging te doen?”, vroeg de chatbot met een vrouwelijke stem zich hardop af.

Bron: nu.nl