Wil je dat jouw collega’s mee kunnen kijken met een presentatie tijdens een online vergadering? Dat kan heel makkelijk in Teams!

Velen zullen inmiddels niet meer beter weten, maar er is ook nog een groep mensen die het Teams slechts sporadisch gebruiken.

Voor hen is deze post uitermate handig, zeker als je dus een keer iets, bijvoorbeeld een presentatie, wil delen in een online vergadering.

Hoe je dit doet, zo dus:

Makkelijker kan bijna niet! Wanneer je dus in een videomeeting zit, druk je onder in de grijze balk op het icoontje met het vierkantje en het pijltje naar boven. Wanneer je hierop klikt, kan je namelijk kiezen welk scherm je wil delen met de anderen in de vergadering. Het gekozen scherm zien de aanwezigen in de vergadering direct in beeld verschijnen. That’s it!

Good to know: wil je een video met geluid in de presentatie laten zien? Zorg er dan wel voor dat je de systeemaudio ook deelt tijdens de presentatie. Dit doe je door tijdens het kiezen van een bepaald scherm een vinkje te zetten bij Systeemaudio, en daarna het venster te kiezen dat je wil delen.