De uitrol van de Windows 11 23H2-update verloopt niet helemaal van een leien dakje. Afgelopen week hebben we bericht over bugs met desktopicoontjes die zich voordoen op systemen met meerdere monitors. Dit probleem blijkt zo hardnekkig te zijn dat Microsoft inmiddels maatregelen heeft genomen.

Zo geeft het bedrijf op zijn website aan dat gebruikers die een multimonitor-setup hebben of er een hebben gehad mogelijk geen toegang zullen hebben tot Copilot. Voor sommigen zal het in de eerste plaats niet mogelijk zijn om te updaten naar versie 23H2, aangezien de ontwikkelaar een compatibiliteitsstop heeft ingeroepen voor apparaten die last kunnen hebben van dit probleem.

In afwachting van een fix wordt het om deze reden dan ook afgeraden voor gebruikers met multimonitor-setups om handmatig te updaten naar 23H2, zijnde het via Windows Update, Media Creation Tool of andere middelen. Voor organisaties met Windows Update for Business Reports verwijst Microsoft naar safeguard ID 47615939.