NNI!De Nederlandse security-specialist Pinewood introduceert de NIS2 Quickscan. Deze gratis scan geeft organisaties binnen 5 minuten een eerste inzicht in hun informatiebeveiligingsniveau. Daarnaast ontvangen organisaties direct advies voor stappen die zij kunnen nemen om hun beveiligingsniveau te verhogen en te voldoen aan de aankomende NIS2.

Dringend advies om boetes te voorkomen

De NIS2 wordt momenteel naar Nederlandse wetgeving vertaald. Pinewood adviseert organisaties er nu al werk van te maken om zo boetes te voorkomen. In een tijd waarin de digitale dreigingen steeds complexer worden, zijn de NIS2-richtlijnen door de Europese Unie ontwikkeld om de veiligheid van netwerken en informatie te waarborgen. De NIS2 is afgelopen jaar door de EU als richtlijn aangenomen, en doorloopt nu het traject naar wetgeving.

De NIS2 Quickscan biedt een beter begrip van de cruciale aspecten van de NIS2-richtlijnen die van invloed zijn op organisaties. Bovendien krijgen bedrijven inzicht in welke delen van de richtlijnen relevant zijn voor hun specifieke situatie, en wat de eerste stappen zijn om daaraan te voldoen.

 

Waardevolle tips voor informatiebeveiliging

De NIS2 Quickscan omvat een eenvoudige vragenlijst gericht op de specifieke kenmerken van de organisatie. Het doel van de scan is om te evalueren hoe ‘in control’ het bedrijf is op het gebied van informatiebeveiliging. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je direct een overzicht met scores en waardevolle tips voor het verbeteren van de informatiebeveiliging.

 

“Wij willen de weerbaarheid van bedrijven vergroten door middel van kennis, inzicht en de juiste maatregelen. Met de introductie van de NIS2 Quickscan bieden we organisaties een laagdrempelige en snelle manier om hun huidige niveau van informatiebeveiliging te evalueren. De nieuwe wetgeving zal impact hebben op veel organisaties en draagt bij aan een veiligere werkomgeving, maar bedrijven zullen er dan wel mee aan de slag moeten. Deze scan is een handige eerste stap,” aldus Sebastiaan Kors, CEO van Pinewood. 

Gratis NIS2-scan 

De NIS2 Quickscan is hier beschikbaar en binnen 5 minuten zie je jouw score! De vragenlijst behandelt ongeveer 8 vragen die zich richten op jouw organisatie. De scan test hoe in control jouw bedrijf is op het gebied van informatiebeveiliging.

Wanneer de vragenlijst is afgerond komt jouw eindscore in beeld. Een hoge score betekent een hoog risico voor uw organisatie. Niet tevreden over jouw score? Neem dan contact op met ons op via 030 – 227 2310.

Wij helpen je graag verder met het in kaart brengen van de informatieveiligheid binnen jouw organisatie en het treffen van de juiste maatregelen.