De hele wereld wacht op de nieuwe Teams. Het is sneller, neemt minder resources in beslag, heeft Copilot support, ChatGPT ondersteuning en naar alle waarschijnlijkheid kan je met meerdere werkaccounts inloggen waar veel om gevraagd is.

Microsoft geeft de software namelijk de grootste update sinds Teams in verscheen en deze nieuwe versie is ‘helemaal opnieuw ontworpen’ en zelfs tot twee keer sneller dan de huidige versie.

De nieuwe versie neemt onder andere minder schijfruimte in en gebruikt minder werkgeheugen. Ook moet de hele gebruikservaring een stuk soepeler zijn. Zo is de interface aangepast om het aantal benodigde klikken te verminderen en het schakelen tussen verschillende accounts makkelijker te maken.

3D-avatars en AI-functies

De verbeterde versie van Teams krijgt ook een aantal nieuwe functies, waaronder 3D-avatars die het camerabeeld van gebruikers kunnen vervangen. Deze avatars doen de gezichtsuitdrukkingen van gebruikers zoveel mogelijk na. De animaties worden gedaan op basis van het camerabeeld.

AI-functies

Teams gaat ook meerdere nieuwe AI-functies ondersteunen, zoals automatische samenvattingen van vergaderingen en de Copilot-functies die Microsoft onlangs onthulde.

Wil je ook het optimale uit Teams halen? Neem contact met ons!