In de cloud werken of on-premise?

 

Overweeg je de stap naar de cloud toe, maar weerhouden onbekende kosten hiervan je nog om daadwerkelijk die stap te maken?

Beeld je het volgende dan eens in:

Je hebt een vaste server op locatie, waarop meerdere waardevolle gegevens en bestanden staan en daarbij ook essentieel zijn voor de organisatie. Vervolgens breekt er brand uit en de server brandt af waardoor al die waardevolle en essentiële gegevens en bestanden ook nog eens verloren zijn gegaan doordat er geen backup mechanisme was ingericht. En nu?

De organisatie staat nu compleet stil, er komt 0 omzet binnen terwijl alle bedrijfskosten gewoon doorlopen. Al jouw klantgegevens, facturen, relaties, contactpersonen, alles is weg. Alles moet weer opgebouwd gaan worden, en des te langer dit duurt des te hoger de kosten worden en het moeilijker wordt om de organisatie in leven te houden.

Stond alles in de cloud, dan kon je hier waarschijnlijk sneller weer bij dan verwacht! 

In de cloud staat je data altijd op 2 plekken in het kader van redundantie, dus de kans op dataverlies is vrijwel nihil. Ook gebruik/verbruik je als organisatie alleen wat je nodig hebt. Servers en/of virtuele werkplekken kun je tijdelijk (automatisch) afschalen en aanzetten wanneer je ze weer nodig hebt. Dat realiseert een aanzienlijke besparing!

 Dus wat is nu duurder?

Bij Cloud Solutionz bekijken we iedere situatie op zich, waarna we met een op maat gemaakt advies komen op basis van uw wensen en behoeften. 

Meer weten?