Sinds deze maand is Microsoft Office hernoemd naar Microsoft 365. Dus mocht je ineens de iconen van Word, Excel en Powerpoint anders voorbij zien komen, dan komt dit dus door de wijziging. De naam is veranderd om te kenmerken dat het product volledig beschikbaar is in de cloud en ook van daaruit te gebruiken is.
Is dat dan het enige? Zeker niet, want er zijn nieuwe interessante features!

Nieuwe features
Naast de naamsverandering naar Microsoft 365 geeft de vernieuwde naam de applicaties ook een geüpdatete look en gebruiksgemak met nieuwe features. Er komen bijvoorbeeld nieuwe templates aan. Blanco templates, maar ook aanbevolen templates waardoor er nog meer nieuwe manieren zijn om content te maken en om jouw documenten vorm te geven. Ook wil Microsoft het makkelijker maken de applicaties te gebruiken door functies te ontdekken, functies te lanceren en vast te maken die je vaak gebruikt of waarvan Microsoft denkt dat deze handig zijn voor de gebruiker. Het gaat ook makkelijker worden om de abonnementstatus te bekijken en hoeveel opslag je nog beschikbaar hebt. Zakelijke gebruikers krijgen de functie om content op één plek op te slaan en te bekijken, waardoor belangrijke documenten makkelijker terug te vinden zijn. Ten slotte biedt Microsoft de functie ‘Tagging’ aan als een nieuwe methode om inhoud met aangepaste tags te groeperen en te ordenen. 

Voordeel Microsoft 365
Een groot voordeel van Microsoft 365 is dat het werkt met cloudtechnologie waardoor het delen en samenwerken in 1 document nog makkelijker wordt. Daarbij biedt het ook de mogelijkheid om alle applicaties in deze familie met elkaar samen te laten werken, waardoor bepaalde workflows dus makkelijker en efficiënter worden.