Nou, nog niet helemaal!
Er blijken toch vele organisaties nog geen optimaal gebruik te maken van de cloud, omdat ze bijvoorbeeld niet beter weten, of de stap te groot of te spannend vinden. Terwijl je tegenwoordig eigenlijk wel wordt geacht om altijd en overal te kunnen werken en toegang te hebben tot alle belangrijke bestanden en applicaties.

Het werken in de cloud brengt vele voordelen met zich mee, wij zetten ze voor je op een rijtje!

  1. Altijd en overal werken, zolang je maar een werkende internetverbinding hebt. Thuiswerken of op kantoor, daar zit op technisch vlak geen verschil meer in!
  2. Met werkplekken in de cloud past jouw organisatie zich makkelijk aan op groei of krimp, want het is makkelijk schaalbaar in vergelijking met het traditionele fysieke server- en licentiemodel. Het aantal online werkplekken en de prijs passen zich aan, aan de grootte van jouw organisatie.
  3. Je hebt geen fysiek onderhoud en altijd support. Een werkplek in de cloud vergt geen onderhoud; de online software wordt automatisch, afhankelijk van het type product, bijgewerkt door de provider. Maar in Azure bijvoorbeeld ben je zelf verantwoordelijk voor het updaten van servers.
  4. Het is veiliger en toegankelijker, doordat wij non-stop bezig zijn met de beveiliging. Hierdoor wordt het voor hackers en virussen een stuk lastiger gemaakt om binnen te dringen.
  5. Een digitale werkplek zorgt ervoor dat medewerkers productiever worden, omdat dit makkelijk is aan te passen aan de individuele wensen van de eindgebruiker, die zelf kan bepalen hoe de online werkplek eruit ziet. Dit geeft een gevoel van vrijheid doordat men de uren beter kan verspreiden over de dag en dit bevordert de productiviteit. Hierdoor is de balans werk/privé beter!

Overweeg je ook de stap naar de cloud te maken en wil je vrijblijvend advies?