De Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat heeft meerdere brouwerijen uit voorzorg stilgelegd omdat het bedrijf is getroffen door een cyberaanval. Daardoor ligt de productie van bieren zoals La Chouffe, De Koninck, Liefmans en Duvel plat.

Duvel Moortgat is naar eigen zeggen getroffen door een zogenoemde ransomwareaanval. De bierbrouwer ontdekte de cyberaanval vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag.

Bij een ransomwareaanval sluiten aanvallers de systemen van een bedrijf of persoon af. Vervolgens eisen ze losgeld, zodat het slachtoffer weer toegang kan krijgen tot het eigen computernetwerk. Dat is een vorm van afpersing.

“De IT-afdeling werd meteen op de hoogte gebracht van de aanval”, vertelt een woordvoerder van Duvel Moortgat. “De servers zijn stilgelegd en de productie is in alle Belgische brouwerijen veiligheidshalve stilgelegd.”

De brouwerijen van Duvel Moortgat zijn gevestigd in de Belgische gemeenten Puurs-Sint-Amands, Antwerpen, Achouffe en Oudenaarde. Daarnaast heeft dochterbedrijf Boulevard Brewing in de Verenigde Staten de productie gestaakt.

Volgens de woordvoerder werkt de IT-afdeling aan een oplossing. Het bedrijf verwacht dat de aanval beperkte impact zal hebben, omdat er volgens de zegsvrouw meer dan voldoende voorraad beschikbaar is.

Bron: Nu.nl