Deze dag is hét moment om alle thuiswerkers te waarderen!

Thuiswerken kan er voor zorgen dat het lastiger is om geconcentreerd te blijven. De regelmaat en/of de structuur van het werk wijzigt en er kunnen thuis meer prikkels zijn die je wellicht kunnen afleiden. We geven je 5 tips om nog effectiever thuis te werken, dus doe er je voordeel mee.

Check onze tips:

  1. Houd je reguliere routine aan; om mentaal stabiel te blijven helpen regelmaat en structuur. Blijf daarom je dagelijkse routine volgen door je vaste ochtendritueel uit te voeren, kleed je aan, ontbijt lekker en werk op je vaste werktijden.
  2. Gebruik een vaste werkplek; zorg dat je een eigen werkplek hebt ingericht in huis, zodat je ‘naar je werk’ kan gaan. Maak er je eigen plekje van!
  3. Maak een to-do-lijstje; schrijf ’s ochtends alle taken voor die dag op en probeer je hier ook aan te houden. Wel zo lekker als je aan het eind van de dag het hele lijstje hebt afgewerkt.
  4. Blok je agenda; door momenten in te plannen waarop je ongestoord je werk kan doen, maar ook pauze neemt. Zo blijf je vele malen beter geconcentreerd.
  5. Stay connected; ondanks dat je niet op kantoor bent, heb je nog steeds collega’s dus onderhoud ook lekker het contact met ze. Met de mogelijkheden via bijv. Teams kan je o.a. samenwerken in bestanden, chatten en videobellen. Stel ook eens een persoonlijke vraag i.p.v. direct over werk te babbelen.