Het kan weleens voorkomen dat je bestanden alleen wil delen met bepaalde personen uit jouw team. In Teams is het mogelijk om een privékanaal aan te maken!

Bij het aanmaken van een nieuw kanaal, kan je instellen of het volledige team toegang krijgt tot een kanaal, of slecht een aantal personen. Op deze manier is gemakkelijker zaken te bespreken, die bijvoorbeeld nog niet gedeeld hoeven te worden met anderen.

Goed om te weten: iemand kan alleen het privékanaal zien, als diegene is toegevoegd aan dit kanaal. Ben je geen lid van een privékanaal, dan is dit dus ook niet zichtbaar voor je. Wel kunnen teameigenaren zien welke kanalen er aangemaakt zijn, ook als ze hier geen toegang tot hebben.

Hoe doe je dat dan? Druk eerst op de drie puntjes achter het team en vervolgens op Kanaal toevoegen. In het venster kan je de privacy van het kanaal instellen en uiteraard kies je hier dan voor de optie Privé. Hierna kun je de personen toevoegen die je toegang wil geven tot het kanaal. That’s it!